Propaganda utama ph.

Antara propaganda utama PH ialah tuduhan BN telah merompak berbilion-bilion dari institusi-institusi Melayu dan merosakkannya walaupun semua institusi ini beroperasi dengan baik sebelum PRU14.

Tetapi apakah kebenarannya?

MARA
Selama ini PH dakwa BN curi duit MARA, tapi tak ada seorang pemimpin BN pun didakwa dalam mahkamah sejak PRU14 kerana mencuri wang MARA.

Malah, ianya PH yang potong peruntukan MARA sebanyak RM100 juta dari RM3.8 bilion tahun 2019 kepada RM3.7 bilion berbanding tahun lepas..

YAPEIM
PH dakwa BN curi duit anak yatim YAPEIM, tapi PM ke-7 sendiri kata tak ada bukti.
https://www.sinarharian.com.my/article/36022/BERITA/Nasional/Isu-Yapeim-Tidak-cukup-keterangan-untuk-ambil-tindakan

TABUNG HAJI
PH dakwa BN curi berbilion-bilion simpanan umat Islam, tapi sehingga kini tak ada seorang pemimpin BN pun yang didakwa merompak satu sen duit Tabung Haji.

(bekas pengerusi TH didakwa bersama abang dia atas kes lain melibatkan projek lebuhraya yang bukan dalam kuasa ahli parlimen atau Tabung Haji beliau – bukan kerana kes Tabung Haji)

Paling serius pun ialah dakwaan bahawa UMNO buat kerja zalim seperti terlebih bayar Hibah RM4.2 bilion kepada pencarum Tabung Haji.

Itupun tuduhan TH berdasarkan firma audit luar diupah PH yang bercanggah dengan audit dari Jabatan Audit Negara.

Tapi yang nilai aset Tabung Haji jatuh sebanyak RM10.8 bilion selepas PRU14 akibat kejatuhan teruk pasaran saham dalam tangan PH, bagaimana pula?

Siapa yang sebenarnya memusnahkan Tabung Haji?

FELDA
PH dakwa BN rompak berbilion-bilion duit peneroka FELDA, tapi PM sehingga kini hanya Isa Samad seorang yang didakwa menerima sogokan sebanyak RM3 juta kerana FELDA membeli satu hotel di Kuching.

Mana datangnya berbilion-bilion duit FELDA dirompak?

Yang lebih memeranjatkan pula ialah dalam kes Isa Samad, ianya setiausaha politik PM ke-7 yang dinamakan di dalam 9 dari 10 kertas dakwaan Mahkamah sebagai pihak pengantara dan wakil untuk pemberi dana.

Tapi setiausaha politik PM ke-7 seorang ini tidak dikenakan apa-apa dakwaan pulak.
http://www.astroawani.com/berita-malaysia/setiausaha-politik-tun-mahathir-dikaitkan-dalam-pertuduhan-rasuah-isa-samad-193548

Kenapa dia terlepas, ya?

PH tuduh institusi-institusi Melayu rosak masa BN tapi yang saya tengok ialah bajet MARA dipotong, Hibah Tabung Haji adalah paling rendah dalam sejarah, kuota Haji pun turun akibat Arab Saudi tidak lagi luluskan kuota tambahan kepada kerajaan PH dan peneroka FELDA sedang menderita selepas PRU14.

Siapa sebenarnya yang rosakkan?

Kalau PH nak telus dan adil, buatlah RCI ke atas semua institusi-institusi di atas seperti yang dijanji dalam 10 janji 100 hari manifesto bukan kitab mereka.

Paling tidak, buatlah siasatan PAC ke atas semua ini.

Nak tuduh dan fitnah BN curi berbilion-bilion dan merosakkan institusi-institusi ini tapi PH tak berani buat siasatan terbuka pula.

Debat pun tak mahu. Lari macam Kit Siang.

Tapi jika PH buat, saya yakin PH akan terkantoi lagi kerana memfitnah – seperti tuduhan BN rompak wang GST RM19.4 bilion yang dibuktikan oleh laporan PAC sebagai satu lagi fitnah jahat mereka.

Moving to Malaysia.

SuaraMerdeka – Kebebasan . Persamaan . Keadilan

(Tepat. Cepat. Berwibawa)

MALAYSIA SUDAH TERJAJAH & BAKAL JADI TANAH CHINA, BUKAN LAGI BUMI MELAYU?
Oleh: Penulis Khas

  1. Portal berita antarabangsa scmp.com melapor dan mendedahkan penghijrahan beramai-ramai orang China ke Malaysia: “Why Are Chinese Moving To Malaysia By The Thousands?” Heran bukan? Tapi itulah hakikat yang sedang terjadi.
  2. Dilaporkan, melalui Skim MM2H (Malaysia My Second Home), beribu-ribu warga China kini telah pun diberi hak kerakyatan untuk tinggal di Malaysia. Penulis minta pihak Imigresyen dan JPN segera siasat.
  3. Jadi, bagaimana perkara ini bakal menyisihkan orang Melayu di bumi Melayu sendiri? Tun M dan Anwar pasti tiada jawapannya. Wan Azizah langsunglah tepu dan tak tahu!
  4. Orang-orang China yang datang beramai-ramai ini bukanlah kaum buruh atau golongan miskin. Mereka adalah kaya-raya yang dan rata-rata adalah golongan professional dan usahawan.
  5. Mereka ini akan tinggal di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur, George Town, Ipoh, Melaka, Seremban, Johor Bahru, Alor Setar dan mereka tidak perlu berasimilasi dengan orang Melayu kerana populasi kaum China sememangnya sudah majoriti di bandaraya-raya tersebut. Ambil contoh Seputeh, Bukit Bintang, George Town dan Kepong..
  6. Jadi, orang-orang China ini bergabung untuk menguasai ekonomi dengan tambahan ‘kekayaan baru’ yang dibawa oleh kaum ‘pendatang baru’ ini dari negara China. Kepong kini menjadi perkamlongan baru buat para imigran terutama dari Hongkong, Taiwan dan China. DAP cuba menjadi juara. Melayu sudah terpinggir!
  7. Untuk pengetahuan anda yang masih belum ‘bangun tidur’, negara dan kaum China kini bukan lagi seperti China yang dahulu.
  8. Revolusi industri di negara China telah meningkatkan taraf ekonomi rakyatnya, melahirkan 800 juta golongan kelas pertengahan yang kaya. Ramai dari 800 juta ini mencari kehidupan baru di luar negara. Mereka mahu mengganyang Asia Tenggara dan pusatnya ialah di Malaysia sebab tanahnya yang subur dan kaya.
  9. Antara negara yang menjadi pilihan mereka adalah Malaysia, kerana populasi kaum Cina yang tinggi di bandar dan penguasaan ekonomi oleh orang Cina Seberang Laut di Malaysia dan Singapura.
  10. Orang-orang ‘Cina Baru’ ini memang dikenali sebagai angkuh, sombong dan tidak mahu bergaul dengan orang lain. Mereka memandang jijik dan rendah kepada kaum Melayu kerana merasakan negara asal China adalah negara yang jauh lebih hebat dan bertamaddun. Cara mereka membunuh (ethnic cleansing) umat Islam dan tamaddun Uirghur di China sebagai bukti.
  11. Sasaran mereka ialah bila telah menguasai ekonomi dan populasi bandar besar didominasi nanti, secara automatik mereka akan mengawal ekonomi dan pengaruh politik Malaysia. Ini mereka belajar dari kewujudan AS dan Israel dengan slogan One World Order! (Zionisme).
  12. Dari segi sosio-ekonomi pula, mereka ini hanya memuleh dan ‘preferred Chinese’ dengan hanya membuka peluang pekerjaan dan perniagaan sesama mereka. Orang Melayu dan umat Islam jangan haraplah untuk bekerja dan berhijrah ke bandar. Jika ada kerja pun, kerja bawahan dan kuli batak sahaja.
  13. Akhirnya, ini akan menyebabkan Melayu akan terus bergelut dengan kemiskinan dan kemunduran terutama di kampung, juga di bandar-bandar besar yang dikuasai oleh kaum pendatang sambil hanya mampu melihat orang-orang Cina ‘baru’ dan ‘lama’ hidup mewah dan bergembira di Kuala Lumpur.
  14. Sebab itulah orang Melayu kini perlu bersatu. Hentikan perbalahan sia-sia sesama sendiri. Kembalilah kepada fitrah, go back to basic. Pileh UMNO dan PAS!

Penduduk Malaysia akan tenggelam ditelan oleh imigran dari Tanah Besar CHINA!

DAP is playing their card.

Source: https://m.scmp.com/week-asia/geopolitics/article/2080869/why-are-chinese-moving-malaysia-thousands

Peminat

KEPADA PEMINAT SPEGHETTI ………. Saya ingin memesan kepada anda andainya anda membeli sauce tomato yang digunakan untuk memasak speghetti mestilah hati-hati. Apabila membeli makanan yang dibotolkan atau ditinkan dari luar negara, baca kandungannya terlebih dahulu ….. Cerita dari seorang penggemar speghetti ……. “Semalam, setelah memasak nasi, udang goreng dan etc. Anak saya nak makan mee speghetti. Memandangkan bahan-bahannya semua cukup, saya pun masakkanlah. Bila speghetti dah selesai dimasak, anak saya Kamal pun bertanya, umi daging kecil yang masin sedikit itu daging apa? Si abang Salim pun jawab rasanya macam keju balls……dikunyah rasa asin-asin. Anak saya Kamal makan sampai dua pinggan, sedap sangat spegetti Ummi masak dan kebetulan pula memang favouritenya, saya cuma sepinggan kecil sekadar nak rasa. Setahu saya sauce speghetti biasanya tomato dan kadang-kala ada mushrooms tetapi yang ini lain sedikit…… saya pun bergegas ke dapur, pergi lihat botol sauce yang diberi nama Italian Sausage for Speghetti keluaran PREGGO made in USA .. Ligat mata baca label pada botol, hati dah tak sedap, tekak rasa mual macam orang hamil. Tiba-tiba terlihat INGREDIENTS: tomato, bla-bla, bla-bla….. … pork minced meat! Astaghfirullaahalaziim…….. saya masak speghetti dan saucenya mengandungi babi. Yang dah termakan babi semuanya terperanjat! Yang nak diet anak perempuan Maryam dan adik lelaki Muhammad terselamat kerana mereka makan nasi. Kuah sauce spegetti dengan kualinya sekali saya buang.. Yang tertelan spegetti babi terludah-ludah kesal tak sudah. Semoga Allah ampun dosa kerana alpa untuk membaca ingredients sebelum membeli. Saya kira sauce tomato manalah ada taruh daging babi…….. kata orang tua-tua mimpi makan daging babi nak dapat REZEKI tapi kalau makan bukan dalam mimpi apa nak jadi? 40 hari doa tidak dikabulkan Allah andainya makan benda-benda haram. ASTAGHFIRULLAAHALAZIIM. Siapa-siapa ada air zam zam mintalah sedikit, saya nak bersihkan perut yang termakan babi…… tolonglah sampai sekarang rasa jijik dan mual. Taubat tak nak masak spegetti lagi.”
So, ambil lh iktibar dr crita ni. Sblom nk bli sesuatu brg tu, tgk dlu bahan2nya. Jgn smpi jd kes mcm crita tdi. Shre crita ni kat kwn2. Xrugi klau shre. Skurg2nya kita dpt phala sbb shre bnda yg b’faedah. Kn?

Info khas (ReCap)…. Utk saudara2ku 📝 Mungkin ramai daripada Umat Islam tidak tahu bahawa label label yang bertulis “This product contain substance from Porcine.” Sebenarnya bermaksud, “Produk ini mengandungi bahan daripada Babi”. 📝Selain itu, antara label yang kerap digunakan adalah “The source of this gelatin capsule is Porcine”, yang bermaksud, “Kapsul gelatin ini diperbuat daripada Babi.”
📝Berikut antara istilah Sains yang digunakan dalam produk yang mengandungi bahan2 dari Babi: 🐖1. Pork: Istilah yang digunakan untuk daging Babi di dalam masakan. 🐖2. Swine: Istilah yang digunakan untuk keseluruhan kumpulan spesis Babi. 🐖3. Hog: Istilah untuk Babi dewasa, berat melebihi 50 kg. 🐖4. Boar: Babi hutan/liar. 🐖5. Lard: Lemak Babi yang digunakan bagi membuat minyak masak dan sabun. 🐖6. Bacon: Daging haiwan yang disalai, termasuk Babi. 🐖7. Ham: Daging pada bahagian peha Babi. 🐖8. Sow: Istilah untuk Babi betina dewasa. (Jarang2 digunakan). 🐖9. Sow Milk: Susu Babi. 🐖10. Pig: Istilah umum untuk seekor Babi atau sebenarnya bermaksud Babi muda, berat k
urang daripada 50 kg. 🐖11. Porcine: Istilah yang digunakan untuk sesuatu yang berkaitan atau berasal daripada Babi. Porcine sering digunakan di dalam bidang perubatan untuk menyatakan sumber yang berasal daripada Babi. 👉Sila sebarkan kepada semua saudara-saudara kita agar lebih berhati-hati…

Al Quran.

Semakin akrab kita dengan sahabat semakin banyak rahsia yang dikongsikan. Begitu jugalah Al Quran, semakin akrab kita dengannya semakin banyaklah rahsia yang kita tahu. AlQuran lebih dari sahabat kerana ia penghubung kita dengan Rabbul’alamin, peneman di kala sunyi, perawat di kala sakit, penghibur di kala sedih dan penerang apabila kelam tanpa batas waktu dan tempat.

Darinya kita mengenal Allah dan rasul dan darinya juga kita mengenal alam seisinya darinya juga kita belajar tentang siapa diri kita.

Kehadirannya di kala nyawa meninggalkan badan lebih diperlukan dari kehadiran seribu sahabat. Sahabat akan kita tinggalkan tetapi AlQuran tetap menemani di kala munkar dan nankir menanyakan soalan-soalannya. .